29 martie 2015

Scrisoare deschisa catre ANAF

In primul rand as dori sa va multumesc ca incercati sa va faceti datoria, pacat ca nu in locurile care trebuie. Ati amendat usturator si inchis magazine si cafenele deja falimentare ca nu cumva sa aiba cei din malluri competitie? Pentru ce? Pentru 3 lei in plus in casa de marcat? Sau pentru 50 de lei in minus datorita unei greseli pe care tot angajatul o va plati la sfarsitul zilei? Asta este frauda pe care noi romanii o facem?

Tocmai pentru ca traim in Romania, voi stimati inspectori, ar trebui sa stiti in ce situatie ne aflam si cum se chinuie fiecare cu supravietuirea de pe o zi pe alta, iar voi v-ati crezut mari eroi si ati confiscat pana si urziciile in valoare de 5 lei unei batrane care probabil din banii respectivi si-ar fi luat o paine. Ati fost eroi si ati lasat sute de angajati fara servici pentru cel putin o luna care acum nu isi mai permit sa isi plateasca existenta. Si asa salariile din tara asta sunt mici si abia ne descurcam de pe o zi pe alta, v-ati asigurat sa ne reamintiti in ce tara traim.

Ati pus gand rau afacerilor mici, dar la bisericile care nici nu platesc impozite nu s-a gandit nimeni? In locul in care frauda este in plina glorie nu ati indraznit sa faceti o vizita? Suntem obligati sa platim taxe si contributii bisericii romane inca din salariul personal, cutia milei este prezenta in fiecare biserica sa nu mai spun de cum se plimba cantorul cu tava printre oameni si se uita lung la tine daca nu au pus un leu in tava, dar eu nu am vazut un preot sa imi dea un bon fiscal pe o slujba, cununie religioasa sau inmormantare cu toate ca serviciile lor nu sunt tocmai mici!

Cum puteti sa inchideti ochii in fata adevaratilor rechini si sa va bateti joc de oamenii care si-au dedicat zile si nopti sa construiasca ceva. Poate ca nu va pasa de afacerile mici, dar macar de oamenii care au muncit din greu sa poata puna ceva pe masa, macar la ei ati fi putut sa va ganditi.

Traim pe salariu minim pe economie si abia reusim sa supravietuim cu taxele si noile legi cu care sperati voi sa va imbogatiti. Imi pare rau, dar eu nu mai vreau sa traiesc in aceasta tara! Va mirati ca ceii mai buni medici si mesteri pleaca dincolo? Va mirati ca tinerii prefera sa munceasca pe minim pe economie dincolo decat in aceasta tara nenorocita in care nici o asigurare medicala nu ne asigura o aspirina gratuita?

Cred ca imi permit sa vorbesc in numele multor romani ca ne iubim tara foarte mult, iar oameni ca voi ne imping sa plecam departe si sa nu ne mai intoarcem. Imi iubesc tara, dar nu si conducatorii acestui popor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu