14 ianuarie 2015

12 ganduri toxice care iti pot influenta viata in mod negativ

1. Sa te consideri o victima
Nu esti o victima! Nu cauta scuze si nu mai da vina pe oamenii din jur. Trecutul nu poate fi schimbat, dar poti sa faci ceva acum! Trebuie sa treci peste si sa inveti din traume si necazuri. Ia tot ce e mai bun de la viata si priveste totul cu o atitudine pozitiva.

2. Sa te gandesti ca poti schimba alti oameni
Nu poti. Fiecare gandim din perspective diferite. Doar pentru ca persoana din fata ta are o opinie diferita de a ta, nu inseamna ca nu are dreptate. Nu poti motiva sau educa pe nimeni cu forta. Incearca sa iti deschizi mintea, vezi ce au de spus, caci fiecare are un motiv pentru care gandeste cum gandeste si nu judeca pentru ca nu poti schimba.

3. Sa lasi mereu loc de "ce ar fi fost daca..."
Nu te poti intoarce in trecut. Trebuie sa traiesti cu deciziile pe care le-ai facut si sa mergi mai departe. Intotdeauna te poti schimba si pe viitor sa iei decizii mai bune, insa nu isi are rostul sa regreti timpul "pierdut", in alta ordine de idei, asuma-ti responsabilitatea deciziilor pana la capat.

4. Sa crezi ca iarba este mai verde pe partea cealalalta a gardului
Gresit! Este la fel de verde! Fiecare cu coltul lui de rai dar si cu roaba de rahat. Apreciaza ce ai caci nemultumitului i se ia darul si doar pentru ca vecinul isi ascunde roaba de rahat nu inseamna ca nu este acolo si nu pute.

5. Sa ai pretentii de la oamenii din jur
Nu te poti agata o viata intreaga de oameni. Este o vreme cand trebuie sa te ridici si sa faci tu cu manutzele tale tot ce iti doresti. In felul acesta nu vei lasa loc de dezamagiri si vei avea dubla satisfactie. Oamenii mereu te vor dezamagi, chiar si involuntar, dar daca iti doresti ceva cu adevarat, fa sa fie bine.

6. Sa crezi ca partenerul de viata te va completa
Daca vrei sa fi fericit, nu o cauta in altii, ci in tine in primul rand. Daca tu nu te poti iubi pe tine insati, de ce crezi ca te va iubi altcineva?

7. Sa te ingrijorezi de parerile altora
Vorba multa, saracia omului. Fiecare are drumul lui in viata si nu ar trebui sa ne judecam unul pe celalalt, chit ca dai de rautate la fiecare colt de strada, dar poti sa alegi sa ignori, caci doar tu stii ce e mai bine pentru tine, sau sa te intristezi de vorbele unui strain.

8. Sa crezi ca exista doar o bila neagra si una alba
Trăim într-o lume în care ne place să credem că există o realitate obiectivă. Dar ghici ce? Realitatea obiectivă este o iluzie. Aceasta nu există. Doar realități subiective. Ce o persoană crede că este "adevărul" nu este adevărul pentru altcineva. Poate ca amandoua variante pot fi corecte, dar si incorecte.

9. Sa te ingrijorezi de viitor pentru ca esti nesigur sau nepregatit
Astazi este ziua de maine pentru care te ingrijorai ieri. Ca esti sau nu pregatit, timpul trece fie ca vrei fie ca nu. Nu te mai ingrijora, caci mai devreme sau mai tarziu tot acolo ajungi.

10. Sa crezi ca banii aduc fericirea
Ba din contra, cu cat mai multi bani ai cu atat mai mult iti doresti si cand pierzi totul cu ce o sa mai ramai? Defapt daca vrei sa stii cat de bogat esti, numara lucrurile pe care le ai pe care banii nu le pot cumpara. Ai sa observi ca lucrurile acelea nu sunt defapt lucruri.

11. Sa simti mereu nevoia de a demonstra ca ai dreptate
Cateodata este bine sa lasi de la tine si sa inveti ca unele persoane nu te vor asculta oricum. Nu datorezi nimanui explicatii pentru nimic, indiferent de cine are dreptate, ai fi mult mai impacat cu tine daca nu ti-ai complica existenta demonstrand diverse.

12. Sa crezi ca trecutul determina viitorul
Este una din cele mai mari greseli pe care unii le fac. Oamenii sunt in continua schimbare si nu ar trebui sa fie judecati dupa vorbe sau dupa faptele din trecut. Prezentul si viitorul conteaza, deci ai rabdare cu cei de langa tine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu