4 noiembrie 2013

Festival medieval sau balci?

Cand aud festival medieval, ma gandesc numai la cavaleri, domnite, dansuri si lupte medievale, mancare la ceaun, bauturi in ulcioare, pe scurt o calatorie in evul mediu; dar din pacate exista si oameni care vad o afacere din medieval. In momentul acela numai conteaza decat micii, berea si diferite tarabe cu caciulite colorate, jucarele, beculete si tot feluri de prostioare made in China ce iti fura ochii. BALCI! E un fel de festivalul berii, sau un fel de oktoberfest, doar ca medieval... cica...
Am si participat la cateva balciuri medievale unde am fost nevoiti sa avem tabara vizavi de corturi cu timisoreana unde venea tot omu sa isi bea berea la umbra si sa se uite de la distanta ce se petrece. Era o individa care a organizat toata treaba si patrula pe acolo ca un caine de paza si latra din 5 in 5 minute cand ceva nu e in regula. Dadea lectii altora despre medieval si m-a distrat de minune cand i-a spus unui tanat viteaz ca nu este medieval sa stea la bustul gol si sa se imbrace... M-a dat pe spate! Dar a fost foarte medieval cand a venit cei de la Sergiana si au servit mici si bere. Nici nu stiu daca e romanism, sau bataie de joc.

Nu am de gand sa lungesc aceasta postare asa ca am sa spun scurt si la obiect: Rusine! Sa va fie rusine ca va bateti joc de reenactment-ul medieval! Aveti pretentia ca trupele sa va faca o reinscenare medievala, dar la doi metrii va puneti tarabele cu kurtos si mici si cu asta as dori sa inchei aceasta postare cu o piesa minunata de la Ad Hoc la un festival intr-adevar medieval!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu