30 octombrie 2013

Post iubire


Ce preferi? Sa ai parte de o dragoste atat de mare incat sa traiesti o suferinta foarte mare dupa despartirea acestuia, sau sa traiesti mereu un lant de iubiri si de fiecare data sa o iei de la capat cu inca o iubire si inca o iubire...?

Toti oamenii vor sa fie iubiti, sa simta acei fluturi in stomac sa fie imbratisati si in acele doua brate sa isi gaseasca linistea sufleteasca... dar ce se intampla in momentul in care fluturii s-au transformat intr-un gol in stomac si acele imbratisari numai exista demult, saruturile sunt din ce in ce mai rare si reci, abia ca le simti.... Este un lucru trist sa fi singur, dar groaznic sa te simtit singur atunci cand cineva este alaturi de tine.

Despartirea este grea, prietenii se impart in doua, isi aleg taberele, mereu trebuie sa fie cineva de vina, se judeca si se arata cu degetul si ce a fost frumos odata se transforma in ura... mereu se va arunca vina ba in stanga, ba in dreapta... insa adevarul mereu va fi undeva la mijloc.

In casa domina o liniste insuportabila. Suntem singuri pe lumea asta? Ce faci? O iei de la capat? Sa iubesi din nou? Sa risti din nou? Ai libertate, dar nu stii ce sa faci cu ea... Esti atat de trist incat nici numai stii nici cum sa mananci. Cat de mult conteaza simpla prezenta a unei persoane si cat de mult ne dam seama ce singuri suntem, cu toate astea nu faci nimic. Mereu ai plecat de la premiza ca orice ai face este prea tarziu si cu ideea asta ai trait mult si bine, pana cand asa a si fost. Numai plange, caci si in ultimul moment ai ales sa iti intorci spatele si sa plangi. Nu plange. Lacrimile nu isi au rostul. Intr-un final cu totii suntem singuri pe lumea asta.

O luam de la capat, incercam sa cladim ceva, la un moment dat am ajuns atat de sus incat riscam sa cadem pentru ca lucrurile marunte din trecut acum nu le mai dam importanta, iar tot ce am construit s-ar putea sa se prabuseasca peste noi... suferim o vreme, dupa care o luam de la capat, caci nu avem de ales. Octavian Paler a spus candva ca lumea nu se va opri in loc pentru durerea ta.

The end is actually the journey of a new beginning.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu