29 august 2011

...

Ce ma bucur ca ziua de luni s-a terminat! Lunile sunt groaznice, mai ales dupa o saptamana de concediu... Am fost cu sotul in Vama Veche si la fel ca anul trecut am participat la workshop-ul foto 'Vama sub lumini de Oscar'. Am ramas placut impresionata cati fotografi talentati au participat.... In ultima perioada am avut de aface numai cu indivizi care considera ca ei au inventat fotografia si invata pe restul "meserie", chiar nu ma asteptam sa vad atatea fotografii reusite, care mai de care mai ales la un workshop cand modelul nu iti pozeaza tie personal si nici nu prea ai loc de desfasurare avand in vedere ca erau in jur de vreo 30 si ceva de fotografi...

A fost o experienta extraordinara, iar lectorul de la nud, Cristian Crisbasan a tinut un discurs extraordinar despre fotografia nud si ne-a spus cateva povesti din spatele fotografiilor lui... Imi place foarte mult faptul ca el vede o femeie perfecta prin imperfectiunile ei si nu numai... Imi place felul in care apreciaza o femeie si o fotografiaza pentru ceea ce este. In ziua de astazi toti cauta numai femei "turnate" cu sani mari si rotunzi, talie ingusta, picioare lungi etc. cand defapt nudul artistic nu este vorba de a fotografia un corp "perfect" si nud.... nudul artistic este mai mult decat atat! Iar majoritatea fotografilor in loc sa se axeze pe arta in sine, sunt prea preocupati sa isi faca un studiouri sa isi cumpere vreo 20 de blitzuri si sa manance pe paine Photoshop.... acesti fotografi nu fac nud artistic!

La nudul artistic nu este deloc important aparatul. Important este viziunea artistica a fotografului! Totul este in capul fotografului, nu in aparat! Si au fost doi lectori care au facut fotografii cu iPhone-ul. Am ramas socata ce fotografii frumoase au iesit.

Mi-a placut foarte mult la workshop pentru ca nu a fost doar o adunare in care oamenii vin sa faca poze unei statui... au mai fost si cativa papagai care considera ca este mai important sa faci bani din fotografie si te abureau cu niste teorii de iti veneai sa te dai cu capul de masa, dar pana la urma urmei a fost bine.

Pe langa workshop, fotografii, baut cu prieteni si indopat cu clatite [sau cum le zic in Vama ciori], am facut o vizita in Bulgaria si m-am socat cat de frumos poate fii acolo. Pentru un moment m-am simtit ca in Grecia si m-am distrat foarte mult la ce am vazut acolo.... Iata cateva poze....






Ultima poza este facuta in Vama, restul in Bulgaria... Toata excursia am intalnit tot felul de dubiosenii si dubiosi. Pe primul loc au fost vamaiotii care stau cu lunile in Vama chit ca au sau nu bani. Pe locul doi sunt indivizii de care spuneam mai devreme ca se cred guru ai fotografiei si trei ar fii baieteii de pe felicitari... Dar pe langa toate astea a fost super!

Pentru cei care au fost prezenti la partea de nud artistic, cred ca stiu de ce am pus acest videoclip...




Making of-ul de la workshop!


14 august 2011

d(o.o)b

Din nefericite festivalul ArtMania a luat sfarsit. Si anul acesta am avut onoarea de a lucra in cadrul festivalului, doar ca de data aceasta am avut un rol mai important. Pe langa trupele care au cantat pe scena din Piata mare, s-au organizat expozitii de fotografie si pictura, after party-uri si alte concerte mai mici care au avut loc la camping-ul ArtMania. Si sa nu uit, lansarea de carte 'Tovarasul din camera' a lui Mihail Vakulovski unde a avut loc la scena de VIP din cadrul festivalului.
In prima zii de festival, prima trupa care a urcat pe scena a fost Lacrimas Profundere, care au incalzit spiritele pentru urmatoarele trupe care au urmat sa cante. Au fost ok, cu toate ca eu nu am ascultat aceasta trupa niciodata.


Helloween au urmat si au facut o adevarata atmosfera. Din cate am inteles unii nu au fost prea multumiti de sonorizare. Eu personal nu imi pot da cu parerea fiind chiar in front pit, fotografiind trupa. Efectiv vibrau hainele de pe mine, ca sa nu mai spun de urechile mele... M-am bucurat foarte mult cand au cantat 'If I could fly' si 'I want out'




Dupa Helloween, a urmat Tarja, care a bucurat pe toata lumea cu piese noi, dar si vechi de pe vremea cand canta cu Nightwish precum 'End of all hope' si sa nu uitam 'Over the Hills and far away'. A fost un show extraordinar si ma bucur enorm ca am avut ocazia de a intalni aceasta persoana si de a fotografia-o in actiune.


Tobarul in timpul concertului a fost turbat. Cu cat patos a dat in tobele acelea si cata pasiune a pus in muzica pe care o creaza... Mai rar intalnesti. A facut un adevarat show!
A doua zii ne-am pregatit cu cardurile goale si pregatiti si gata de "lupta". Trupa Republica au cantat in deschidere. Din nefericire, tobarul a pierdut avionul si nu a mai ajuns, dar s-au descurcat si fara el. Nu i-am ascultat pana acum si sincer nu ma asteptam sa cante asa ok. Am citit destul de multe comentarii vizavi de aceasta trupa pe Facebook si multi nu au fost prea incantati de ei. Intr-un fel nu ma mira avand in vedere ca urma sa cante Sonata Arctica si Lacuna Coil - trupe pe care marea majoritate le asteptau. Unii au fost atat de entuziasmati, incat au ocupat locul din fata cu 2-3 ore inainte de inceperea concertului.

Sonata Arctica au facut un adevarat show. Au fost extrem de multi fani cu pancarte, postere care mai de care, care au facut galerie mai ceva ca pe terenul de fotbal. Din punctul meu de vedere concertul lor a durat foarte mult. Probabil ca nu ii ascult destul de mult ca sa ma bucur de un concert atat de lung, dar asta e numai si numai parerea mea. Astept si alte opinii din partea fanilor.
Si sa nu uitam si ultima trupa care a cantat si au facut un spectacol exploziv, Lacuna Coil! Ce nu mi-a placut insa a fost ca s-a trezit abia pe la sfarsitul concertului sa se urce pe motor si sa isi faca intrarea. Era mult mai ok daca isi facea intrarea la inceputul concertului, asa mi s-a parut inutila plimbarea. Dar mi-a placut foarte mult cum au cantat.
La sfarsitul concertului chitaristul a inceput sa arunce cu pene de chitara branduite Lacuna Coil. Stand in photo pit tot concertul a inceput sa ploua cu pene. Fanii mai sa sara gardul dupa ele, sa numai spun ca era o adevarata bataie pe prosopul basistului.

Festivalul a fost un succes. Toata lumea s-a bucurat din plin de aceste concerte extraordinare. Dar concertele nu au fost numai in Piata mare, ci chiar si la Sibiu Arena in camping. Nu am participat si acolo, avand in vedere ca era destul de departe de oras si mi-am dedicat timpul concertelor mari. Am fost numai sa vad cum este in camping si nu pot sa spun ca am fost impresionata.

In parteneriat cu ArtMania a fost conventia de tatuaje Transilvania Expo, unde au venit mari artisti ca Robert Hernandez, Lior Cifer, Benjamin Moss, John Montgomery si multi altii. A fost foarte frumos, s-au tinut si concerte la care imi pare rau ca nu am putut sa particip, mai ales cand s-a urcat Crazy White Sean pe scena.









Daca aveti opinii despre concerte sau conventia de tatuaje, puteti lasa un comment, sau ma gasiti pe pingbox-ul din dreapta sus.

NOTE: Fotografiile din aceasta postare nu pot fii folosite, republicate fara acordul scris al organizatorilor ArtMania.

9 august 2011

Cateva cuvinte intelepte de pe Etiquette for a lady. Luati exemplu fetelor! Some of you might learn something! :)




































4 august 2011

Pam Pam

Oare de ce unii oameni se simt obligati sa isi impuna punctele de vedere si sa explice ca de fapt cum gandesc ei este mai bine decat cum gandesti tu? De ce foarte multe persoane considera foarte multi oameni monstrii si creaturi morbide cand lor defapt le este frica sa se uite in oglinda? Cu ce drept isi permit unii sa spuna cine are drept la opinie si cine nu?

Am sa va povestesc cateva intamplari:

Intotdeauna cand iesim la o bere in oras trebuie sa fie unu la masa ca sa inceapa cu teoria chibitului. Eram cu prietena mea, care este vegetariana si am fost prezenta la una din cele mai tampite teorii despre alimentatie. Desigur simtea cineva neaparat nevoia de a-i explica prietenei mele de ce este bine sa fii carnivor etc. Parca iti sta berea in gat cand deschide unu d'asta gura, nu? Poti duce o viata lunga si sanatoasa si fara carne. Fiecare are dreptul de a alege ce mananca si ce nu.

Un caz asemanator sunt in extrema cealalalta. Cunosc vegetarieni care se simt obligati sa iti spuna cat de scarboasa este carnea pe care o mananci, laptele pe care il bei si de ce este important sa devii vegetarian respectiv vegan. Cea mai dura faza a fost cand s-au trezit mai multi sa spuna ca laptele contine sange si puroi. Lapte care toti oamenii l-au baut si n-au murit. De-a lungul timpului, oamenii au mancar carne, la fel ca si pisicile si cainii. Unii aleg sa manance carne. Nu este nimeni in masura sa il priveze ce la acest drept.

Eu personal mananc carne. Prietena mea este vegetariana si stiti ceva? Ne intelegem de minune! De ce? Pentru ca spre deosebire de tampitii care cred ca le stiu pe toate, noi nu simtim nevoia de a ne impune unei alteia principiile personale.

De povestea cu fanaticii de animale v-am spus-o in cateva postari precedente. La fel ca foarte multi adevarati iubitori de animale, suntem de acord cu injectia letala. Nu inteleg de ce vin unii sa iti explice ca ar trebui sa se faca x si y etc etc. Este o opinie personala si mi se pare foarte amuzant cat de mult se ambaleaza unii pentru asta si la ce concluzii tampite ajung... asta este nivelul lor de inteligenta....

Am citit diferite comentarii la articole despre cainii comunitari si vreau sa spun ca intotdeauna m-am prapadit de ras cand se ambaleaza cate unul cu injuraturi si planuri de cum sa faca ei legea in Romania. Era pe facebook o poza [sau mai degraba un screenshot] cu un cioban care avea un caine in furca. La descriere: "Romania,2011,in Tara Criminalului Basescului: Deşi grav rănit,maidanezul a luat-o la la fugă pe uliţele satului. ''Dar l-am prins în cele din urmă pe nenorocit!",spune ciobanul. După aproximativ o oră,Sxxx Ixx Chxx a revenit in sat cu "trofeul" înfipt în furcă !!" Ce m-a distrat pe mine cel mai mult si la comentariile de la poza si in multe alte articole de potai sunt smecherasii care se apuca sa caute adrese, nume, familie etc. Am sa va dau un copy paste si la comentariu: Marina R. VA ROG!Cei care locuiti sau aveti cunostinte in apropiere - VERIFICATI! Cxxx Sxxx Ilie - nascut la 08.07.1973; Domiciliu: Str. Principala, Nr. x - Satu Nou de Sus, Baia Sprie, MM; CNP - 1xxxxxxxxxxxx;

Intotdeauna am fost curioasa ce vor rezolva daca au datele personale al individului? Mergeti peste el in casa si il omorati cu coasa? Mare diferenta intre fanaticii de animale si cei ce omoara animalele cu bestialitate nu este. Sunteti la fel cu totii!

Si aici cu siguranta s-au suparat unii indivizi ca ii bag in aceeasi oala cu dusmanii lor de moarte, dar asta este adevarul. Doar pentru ca unul este in tabara A si celalalt este in B, asta nu inseamna ca A sunt buni si B sunt rai sau invers.

Si pana la urma ce e cu ciuda asta? Om traii noi in Romania, dar asta nu este motiv ca sa te comporti ca un tampit si sa vrei sa omori capra vecinului doar pentru ca capra ta a murit. Zic asta pentru ca vad in fiecare zii cat timp acorda pentru reclame negative si cautat nod in papura.

Eu personal am patit-o si anume cu o asa zis pozara. In postarea Ashamed to call some people 'Photographers' am detaliat destul. Persoana din acel articol [nu fac reclama] s-a suparat atat de tare pe opinia mea personala vizavi de eutanasiere, incat imi arunca in fata cat de stramba si urata sunt, DAR culmea este cu cata mandrie se lauda cu imaginea mea. Daca tot nu i-a placut de mine, oare de ce s-a mai straduit sa intre in vorba cu mine? Prieteni fotografi am destui si pe langa asta mai si traiesc cu un fotograf in casa. De ce au unii impresia ca as avea nevoie de poze? Si daca tot nu i-a placut, de ce m-a mai intrebat si de o a doua sedinta foto?

Mie personal daca nu imi place de o persoana am mandrie si nu imi stric cadrele pe model, in cazul in care ma plateste, discutam altfel. Dar totusi, chiar atat de ipocrit sa si fii sa arati cu degetul, dar in acelasi timp sa te si mandresti cu imaginea persoanei respective.

Si aici am un singur lucru de spus “He who seeks vengeance must dig two graves: one for his enemy and one for himself”

Si am o intrebare adresata persoanelor care sunt asa cum am descris mai sus: V-ATI TAMPIT? Fiecare persoana are dreptul la o opinie, doar traim intr-o tara democrata! Dar nimeni niciodata nu va fii in masura sa isi impuna punctul de vedere, sa discrimineze o persoana doar pentru ca nu este de acord cu opinia personala si nimeni niciodata nu va fii in masura sa iti spuna ca nu ai dreptul la cuvant! Sustin opinia publica si libertatea de a alege si de a lua decizii fara papagali care te freaca toata ziua la muzicuta cu teoriile lor de viata.

PEACE!