29 mai 2010

Frumusetea nu dispare niciodata

M-am plictisit deja de vorbe aruncate in vant de catre oameni care se cred importanti, dar habar n-au despre ce vorbesc. Ca model de fotografie am auzit de multe ori: "Profita de frumusetea ta cat poti, ca oricum numai dureaza mult".

Foarte multa lume vad in arta doar forme rotunjite si frumoase. Eu in schimb vad frumusete in orice persoana, indiferent de varsta sau culoare. Atitudinea conteaza intotdeauna, nu sanii sau burta ce atarna. Expresia fetei si mai ales ceea ce inspira fotografia.

Pacat ca in ziua de astazi pentru multi, arta a devenit un material de laba, nu ceva de admirat. Cu cat te expui mai mult in fata aparatului, cu atat mai multe priviri atragi si e trist, deoarece se pierde misterul.

Multe recurg la mutilari corporale, caci altfel nu le pot spune. Isi schimba trupul datorita frustrarilor probabil. Cersesc atentie si cauta apreciere...

De cand frumusetea consta in botox si silicoane? Model de nud, dar tunata ca la playboy. Totul pare a fii de plastic... nenatural si trist. Doar pentru ca altii sa te priveasca ca pe o jucarie sexuala, exact asa cum te expui, dar incerci sa te scoti si ii spui ca este arta.... Unde este frumusetea?

Aseara mi s-a spus: "E normal sa visezi la varsta ta... Fii model cat mai apuci." - ceva in genul acesta - La varsta mea... imediat 20 de ani... mda, visez. De ce nu? Dar eu nu visez sa ajung un model faimos. Intr-adevar mi-ar place sa ajung ca Miss Mosh, dar defapt ceea ce imi doresc eu cu adevarat este undeva la 180 de grade. Visul meu incetul cu incetul se implineste...

Eu consider modelingul acesta doar ceva part time... Nu pot sa spun ca o fac din pasiune. Oricum in tot ce fac pun suflet si ma straduiesc ca fie bine, in orice lucru ar fi. Pur si simplu stiu ce am de facut, este distractiv si pe langa asta imi hraneste si narcisismul, dar sincer pana acuma nu mi s-a urcat la cap ca altora. Nu inteleg de unde atatea reprosuri si invidii. De ce? Defapt nici nu sunt curioasa...

Din pasiune as sta si in spatele aparatului foto si sincer as poza femei si barbati la varsta a treia - pentru ca spre deosebire de altii, expresia lor, trupul lor, au o poveste de spus... Fiecare batatura, fiecare cicatrice sau tatuaj inseamna ceva. Aici vad eu frumusetea.

Odata cu inaintarea in varsta apar frustrarile, dar cand ai deja pe cineva langa tine care te iubeste exact pentru ceea ce esti, de ce sa incercam sa fim ceva ce nu suntem? Frumusetea adevarata este cea interioara si se si vede... trebuie numai sa stii cum sa o arati :)

26 mai 2010

Viata de model [update]

Cand am inceput sa scriu in acest blog, m-am laudat ca sunt model. Nu ma imbrac ca o pitzi si merg in pantofi de cal pe scena, ci sunt model pentru fotografie....

Totul a inceput acum doi ani cand am cunoscut-o pe Irina care a venit si m-a pozat si pe langa asta m-a invatat si sa fiu un model bun. Mi-a facut niste poze extraordinare care sunt foarte mandra si tot ea m-a invitat intr-o tabara foto unde am cunoscut foarte multi fotografi extraordinari.

In orice caz sa nu deviez de la subiect, am observat ca ii la moda ca sa fii model si toate gagicile cauta sa fie pozate. Eu una o fac din placere si ca orice femeie sa imi hranesc narcisismul [macar sunt sincera si recunosc]. Multe cauta sa fie apreciate, dar ca modele sunt varza si asa ca m-am gandit sa spun cam ce am invatat eu ca model.

And here it goes:
- Intotdeauna sa ai grija cui pozezi. Cand vorbesti cu un fotograf, la inceput el trebuie sa prezinte un portofoliu cu lucrarile lui si sa se discute in detalii cum va decurge sedinta foto. Este penibil sa mergi la sedinta si sa nu ai o tema anume sau nici cea mai vaga idee cum sa pozezi. Eu ca model vin si eu cu idei daca este nevoie, dar eu de obicei las mai intai fotograful sa vorbeasca.

- Este bine sa ai cat de cat o relatie de prietenie cu fotograful. E mai nasol sa ii pozezi si sa te trezesti ca iti face gesturi si fitze mai tarziu. Este mult mai bine ca sa se lucreze in echipa, nu doar "eu stau si tu pozezi".

- Stabileste de la bun inceput ce faci si ce nu sa nu apara discutii.

- De obicei se face un model release. CITESTE-L ca sa nu te trezesti ca ai semnat un lucru pe care tu nu ti-l doresti ca de exemplu sa apara intr-o revista/ziar unde te vede tot neamul. Eu una consider ca este ok ca fotograful si modelul sa aiba voie sa posteze pozele oriunde si oricand atata timp cat scrie cine este in poza sau cine le-a facut si nu strica imaginea modelului.

- Sincer asa mi-ar place mie: dupa sedinta foto, fotograful impreuna cu modelul sa aleaga cele mai bune poze pentru editat. Multi nu fac asa, dar ar fi o idee buna... Ma refer la o sedinta pentru portofoliul personal.

- Cand iesi la un suc cu un fotograf, intotdeauna sa fii bine imbracata si eventual sa ai 3 perechi de sosete in caz ca e frig. Mie de multe ori mi s-a intamplat ca sa merg la suc si sa se lase cu o sedinta foto. Nu ca m-as plange, dar eram nepregatita si in trening imbracata si frig afara, dar s-a meritat.

- Niciodata cand te fotografiaza cineva sa nu te sprijini in mana prea tare sau sa nu o intinzi, pentru ca da impresia ca ai mana rupta si este inestetic. La fel si daca privesti in sus sa ai grija sa nu ti se faca riduri pe frunte. Daca tragi din tigara nu trage prea tare pentru ca o sa ti se traga obrajii si nu arata deloc bine, la fel si cu sprijinitul capului in mana.

- Nu uita sa iti scoti de pe mana prinzatoarea de par. Cum lenea e mare, e mai bine sa o scoti de pe mana decat sa o scoti din photoshop.

- Intotdeauna este bine sa ai la tine servetele uscate si umede, in caz de orice si farduri in caz ca trebuie sa iti repari machiajul sau alte accesorii.

- Ca sa nu pierzi timpul cu incaltatul si descaltatul, sfatul meu este sa ai la tine o pereche de slapi. Nici nu te murdaresti pe picioare si eviti sa te tai intr-un ciob sau cine stie ce...

- Daca nu rezisti la frig sau la prea multa caldura sa nu incepi sa te plangi in mijlocul sedintei ca numai vrei ca nu iti convine nu stiu ce... Daca stii ca nu esti in stare de un lucru, nu te chinuii sa il faci.

- Cand mergi la o sesiune foto, imbraca-te lejer, evita sa porti haine stramte care ti-ar putea lasa linii pe corp. Dureaza ceva timp pana dispar si e pierdere de timp.

- Sa nu pui botul la ofertele de genul "cautam modele pentru fashion si oferim 1.800 de euro" in primul rand pentru ca exista firme si agentii care se ocupa cu asa ceva si cu siguranta ceva nu este in regula. Nimeni nu da atatia bani unui singur model care nici nu este intr-o agentie si nici nu ii vedeta porno. Eu ma refer la un model de fotografie, care nu este intr-o agentie si nu face parte din categoria "siliconus-plasticus"

- In legatura cu fotografia nud, exista o linie foarte subtire intre fotografia nud si cea erotica, linie peste care poti sa treci foarte usor de la nud la poze erotice prin pozitie si mai ales expresia fetei, deci grija la privire. Pentru mine nudul trebuie sa fie mai ascuns... nu imi plac lucrurile prea expuse... trebuie sa aiba umpic de mister si asta nu e numai treaba fotografului, ci si a modelului.

- Ca o sedinta foto sa fie reusita, ca model trebuie sa ai chef. Daca esti obosita sau plictisita, in fotogafie se observa.

- Sa nu consideri niciodata un alt model "concurenta" ta. Pana la urma urmei fotograful decide modelul potrivit pentru ideile lui.

- Cand mergi la o sesiune foto, nu devia de la subiect. Relatia sa ramana strict fotograf - model. Nu iti strica imaginea. Mergi sa faci fotografii nu sex cu fotografi ;)

- Ca model, tine de bunul simt sa intrebi fotograful daca este ok ca sa vina si prietenul. Multi sunt deranjati pentru ca au impresia ca modelul nu se simte cu adevarat in largul ei, altii chiar din contra au asistent. Deci daca vrei sa iei iubitul cu tine, fie ca sa aiba grija de tine fie ca sa vada cum e o sesiune foto, intreaba fotograful daca e in regula si asigura-te ca nu o sa strice sesiunea foto. Parerea mea...

- In caz ca iti place sa editezi, nu posta niciodata aceeasi fotografie editata in 10 feluri. Alege una si este de ajuns, pana la urma urmei fotografia in sine conteaza. [valabil si pentru fotografi - se stiu ei care sunt xD]

- Fii amabila, lasa figurile si fumurile din cap afara si nu te da importanta ca esti model. Nu esti mai presus ca oricare alta persoana. Zambeste si mai ales combina munca cu placerea [uneori a fii model este o meserie destul de grea, dar de cele mai multe ori se merita]

Momentan numa astea mi-au venit in minte, probabil ca ar mai fii, dar in mare am spus cam toate lucrurile importante.

Eu ca model pot sa spun ca pozand pentru Anca in ploaie si in vand la Valiug m-a calit. Gabi mi-a spus ca sa nu renunt niciodata la pasiuni si vise, caci merita sa lupti pentru ele. Si desigur Zen m-a invatat ca trebuie sa ai grija cui ii pozezi.

Vreau sa ii multumesc si lui Cristi, care duminica trecuta mi-a dat studioul pentru un mini atelier foto, de la care am invatat cum se lucreaza cu lumini de studio si nu numai. Si lui Nicu, care m-a facut "Goddess of Geeks" si celor cu care am colaborat si am facut niste poze extraordinare.

Dar cel mai mult vreau sa ii multumesc lui Alex, care si el la randul lui m-a invatat cum fiu un model mai bun si fotograf, care ma sustine cu adevarat si care ma iubeste exact asa cum sunt.

Ii mai greu ca sa ai o relatie ok cu cineva, care sa nu iti impuna sa numai pozezi, fie ca esti model sau fotograf. Multi stiu cum ii, dar nu stiu daca merita sa renunti la o pasiune pentru o persoana care nu te accepta asa cum esti. Parerea mea.

Imi place ceea ce fac, imi place sa stau in fata aparatului cat si in spatele lui. De multe ori e munca grea, dar se merita.

Model pentru fotografie, nu pentru fotograf.

22 mai 2010

Diploma =))

Nah ca mi-am facut si eu testul si ete ce diploma a luat o FEMEIE! =))
As la volan

Perle

Ca tot se apropie bacul m-am gandit sa postez si eu pe blog cateva perle la bac ce le-am primit pe mail:

Agripina nu avea decît doi copii, pentru ca al treilea, Paunas, nu mai
conteaza, pentru ca tot îl manînca vulturii.

In nuvela "La vulturi" de Gala Galaction, sunt descrise aventurile unei
alpiniste curajoase fugarite de turci, si copii ei.

Metoda folosita de Ion pentru a pune mîna pe pamîntul Anei este însarcinarea. !!!

Privind atent plugul vede ca e de fier si privind si mai atent taranul,
Arghezi, ca un poet bun ce este, vede ca e de bronz.

Si Stroe Orheianu cînd îl vazu pe Tudor Soimaru zise în gînd: Pe unde o scot, vere?!

Vlaicu-Voda era un functionar model care avea un randament deosebit ca domn.

Este vorba de peripetiile lui Robinson Crusoe dupa ce pleaca din Troia.

In cunoscuta balada "Miorita", sunt descrise cateva intamplari in care sunt implicate doi criminali, o oaie turnatoare, si un cioban ce socheaza prin prostia lui.

Pentru ca suntem oameni, nu poti sa ceri cainelui din scara blocului sa sufere pentru deceptiile tale.

Capitala SUA este Casa Alba.

În China traieste foarte multa lume care manînca o abundenta de orez, se încheie la gît si-a inventat guma de la capatul creionului.

Sahara se afla asezata pe un nisip uscat, lipsa apei avînd în zona o prezenta statornica.

În padurile Amazoniei traieste o jungla fioroasa.

Lebada moare de cîte ori cînta.

Animalele salbatice traiesc în padurea zoologica.

În caz de accident nu trebuie sa fugi de la locul faptei fiindca victima, daca nu e lovita fatal, poate retine numarul masinii.

Antarctica este un continent alb din cauza zapezilor care nu se mai topesc odata.

Creierul este un organ oarecum indispensabil capului.

În multe poezii Octavian Goga a scos în evidenta natura si treieratul pe caldura.

Rascoala de la Bobîlna a început pe un deal si s-a terminat în 1438.

Zaharia Stancu a scris un roman descult. A fost si sef de birou la scriitori.

Rascoala începu spre seara si taranii îsi aprinsera lanternele ca sa vada drumul spre ciocoi.

Cu cît ne apropiem de izbucnirea rascoalei, cu atît taranii stau mai mult în cîrciuma, ca sa faca în ciuda boierului.

Si cînd Petre Petre o vazu pe Nadina dezbracata îl gîdila în talpi.

Descoperirea Americii s-a produs într-un moment de neatentie a pazei de coasta.

Nilul este un fluviu ramas de pe vremea faraonilor.

Soldatul Ionescu avea o misiune importanta: belea ochii la avioane.

La Otopeni erau numai gropi si avioanele le ocoleau si tunarii trageau dupa ele în zig-zag.

Contemporanii lui Eminescu l-au urmarit ca sa-i ghiceasca filozofia si ca sa-i caute nod în papura.

Din lumea satului tîsnesc figuri memorabile ca: pupaza, ciresul si altele care au completat actiunea operei.

Liviu Rebreanu are un mare talent de scriitor de la 300 de pagini în sus.

Si bietul Eminescu, scîrbit de bisnita societatii sale si ca Veronica Micle îi facea fite, intra într-o etapa noua pe care mi-e rusine s-o spun.

Tudor Soimarul era apt de lupta, cu vizita medicala facuta.

Dragu-mi era satul meu si pomul unde lega mama porcul!!! - citat din "Amintirile" lui Creanga.

În versurile: "Ce-ti pasa tie chip de lut / Dac-oi fi eu sau altul?" poetul ne vorbeste despre aspectul fiintei cu care Luceafarul este în gagicareala si ea îi spune ca nu stie daca va fi al ei sau va fi altul.

Romanul "Rascoala" este conceput de Liviu Rebreanu sferic, pentru ca începe si se termina cu imaginea burtii lui Rogojinaru, care seamana cu o sfera.

La Humulesti Ozana curgea limpede fara prea mari framîntari sociale si politice.

Mos Danila îsi facu rugaciunea catre Dumnezeu dupa ce muri.

Stefan cel Mare a avut o sotie cuminte care sta în palat si îl astepta sa vina de la lupte ca sa puna masa.

Nichita Stanescu a stiut el de ce a pus virgulele si punctele acelea în poezie si nu ma bag eu în ce a facut el.

Legile nescrise ale satului sînt respectate cu strictete de Vitoria, Gheorghita si cîinele lor.

Versul "de la strabunii mei pîna la tine" explica distanta în km, care
exista între poet si rudele sale ce traiau undeva la tara .

Danila Prepeleac era tovaras de copilarie cu Ion Creanga si cu el pleca iarna la sanius.

Eminescu se indeparteaza pentru a lumina dorintele celei moarte.

Miron Costin vrea sa ne arate ca este bine ca din cand in cand sa mai deschizi o carte si sa o citesti pentru ca nu face rau.

Citind, se mai dezvolta si omul la creier si acumuleaza materie prima.

Eminescu descrie faptele care se petrec la plural care demonstreaza ca tot timpul sunt mai multi.

Este bine sa mai si citesti, decat sa tai frunza la caini degeaba.

Eminescu este trist pentru ca nu a reusit sa faca nimic in viata lui.

Miron Costin nu foloseste cuvinte de tip gramatical pentru gramatica limbii romane.

Nepoata lui Motoc este furata de oastea leseasca si adusa ca captura.

Poetul îsi asteapta iubita ca împreuna sa cutremure o barca.

Ion Creanga s-a nascut între anii 1887-1889.

Creanga a scris povesti ca: "Cocosul babei", "Gaina lenesa", "Punguta cu bani marunti", "Lupul si capra".

Nechifor Lipan a avut fericita ocazie de a nu se mai întoarce acasa fiind jefuit de niste oameni invidiosi.

El mergea pe bicicleta cu picioarele goale, bagate în portbagaj.

Ioana îi zise eroului sa-i bage aparatul în priza.

Cînd veni fata, baiatul îi mîngîie pisoiul.

Soldatii îi urmareau pe nemti si, cum îi vedeau ca se urca în avioane, sareau calare pe tunuri si îi urmareau pe tot aeroportul.

Patima s-a pus pe capul oamenilor ca curca pe curcan.

Personajele principale din povestirea "O ora din august" sînt: ofiterul Rosu si avioanele nemtesti.

Pe aeroportul Otopeni se luptau nemtii cu americanii, iar românii trageau, cu succes, cînd în unii, cînd în altii.

Gala Galaction se mai numea si Grigore Pisulescu!!!

Pe Tudor Soimaru, dorul pentru Magda Orheianu îl tragea jos de pe cal, mai-mai sa pice!

Magda îl iubea pe Tudor Soimaru fara sa stie ca acesta nu stia limbi straine.

În "Amintiri" apare copilaria fericita a puiului de taran Crenguta Ionel.

Ceahlaul este situat sus pe munte.

Mos Danila sta pe vine sa prinda vulturii de pene.

La începutul fiecarei poezii eminesciene sta plantat cîte un tei mai gros sau mai subtire în functie de cîte strofe are poezia.

Cînd eroul muri împuscat de nemti pe cîmp, simti miros de marar si de patrunjel.

18 mai 2010

S-a mai dus unul

Cam multi se sting din viata in ultima vreme, iar Ronnie de la DIO s-a dus si el pe data de 16 mai. Vara trecuta a anuntat ca avea cancer la stomac. Mai multe detali gasiti aici.


Rest in peace Ronnie James Dio!

15 mai 2010

Jos cu Fanatismul!

Nu pot sa cred ce disperati au ajuns unii oameni. Fii atent la aceasta postare de pe acest blog. Nici o pedeapsa nu e mai crunta ca a ceea a fanatismului. Am dreptate sau nu?

Sa nu uitam ca proprietarul blogului, mai si editeaza comentariile pe care le primeste. E ca si cum el saboteaza cuvintele mele, fara nici un drept, fara nici o rusine. Foarte probabil ca a fost Dumnezeit astazi.

[Off Topic] Pe contul meu de deviant s-a trezit o persoana ca sa ma faca in fel si chip, imi dadea comentarii ba ca am sanii pana la buric si ca ii am ca lu buna'sa, ba ca sunt plata. Eu in orice caz nu am sters mesajul, ba din contra l-am lasat sa vada si altii, sa isi dea si ei cu parerea. Dar in nici un caz nu m-as pune sa editez cuvintele unei persoane. Este o nesimtire.

Am vrut sa scriu o postare despre religie si conceptiile astea tampite si acuma am gasit momentul.

Eu sunt de parere ca orice e mai popular decat biserica au fost condiderati drept mana diavolului si mi se pare o tampenie lucrul asta si Elvis si Rolling Stones si The Beatles, pana si Michael Jackson au fost considerati satanisti. E si normal ca marea majoritate a oamenilor prefera sa ii vada pe ei decat sa mearga la biserica. Eu sunt de parere ca nu trebuie sa arati si sa te dai in spectacol ca sa fii credincios.

Odata am dezbatut cu un individ care este foarte credincios, nu este fanatic, dar nici departe nu e. M-am distrat pe cinste vazandu-l cum se oftica cand ii dadeam cate un argument, mai ales ca el imi raspundea cu niste filozofii. Te doare bila nu altceva :))

Cica "Crede si nu cerceta". Normal ca iti spune sa nu cercetezi, pentru ca daca incepi sa cauti raspunsuri nu o sa gasesti NIMIC.

Presupun ca este mai usor sa traiesti in minciuna, sa mergi la biserica in fiecare duminica si sa te rogi pentru mantuirea sufletului tau, citind biblia in fiecare noapte. Dar cati stiu partile negre ale religiei? Cate razboaie religioase au fost si cati oameni au omorat in numele Domnului lor. Stiati ca in evul mediu se ardea pe rug, nu numai femei si barbati care erau acuzati de vrajitorie, dar si ciori, pisici negre si caini. Unde este umanitatea? Stiati ca defapt biblia pe care fiecare om o are in casa [fie ca o citeste, fie ca folosesc paginile pe post de foite] defapt nu e completa. Ati auzit de Apocrifa? Sunt multe lucruri din biblie care au fost ascunse. Va las placerea de a le cauta singuri, nu degeaba traim in era informatiei, eu chiar va sfatuiesc sa cercetati, nu sa aveti o credinta oarba. Cine are chef de o lectura poate sa citeasca asta.

Din cate am observat, marea majoritate a crestinilor fanatici au tendinta de a vrea sa aiba controlul. Si pentru asta ma bucur ca exista politica. Ar fi culmea in mileniul 3 sa arda rockerii pe rug ca femeile ce erau considerate vrajitoare in evul mediu.

Nu vad ca acesti oameni sa fii evoluat intr-un fel. Imi pare rau ca etichetez in halul asta, dar a fii un bun crestin nu inseamna a urla pe strada "Pocaieste-te ca maine vine ziua apocalipsei" si tot felul de porcarii de genu. A fii un crestin bun nu inseamna a face tot posibilul de a atrage oamenii de partea "binelui". Sincer imi aduce aminte de filmul Carrie. Pericol public oamenii de genul acesta, nu altceva. Pana la urma urmei parca aveam liberul albitru de a alege calea pe care dorim sa mergem, de ce trebuie sa vina cate un tampit sa ma convinga sa cred in Dumnezeul lor si biserica lor??

Probabil ca Jesus a existat pe pamant, dar sincer cred ca a fost mai degraba filosof.... Eu sunt Deista si cine nu stie ce inseamna asta, poate sa il intrebe pe parintele tuturor cunostilelor. Numele lui este Google! Cel putin EL imi raspunde la rugagiuni :)

13 mai 2010

Something about something....

Pot spune ca in ultima perioada chiar am ramas fara inspiratie, sincer nu stiu ce sa mai povestesc, nu se intampla nimic haios sau trist care sa ma inspire sa scriu pe acest blog. Intr-un fel e bine, ca in viata mea toate apele se linistesc....

Astazi nu am sa scriu parerile mele despre ceva anume si nici despre inca un "Dude" a carui IQ este echivalent cu numarul meu de la pantof. Astazi am sa scriu ceva despre mine.

Am avut o tentativa de blog culinar, Andreea's Laboratory, dar din pacate am renuntat la idee din moment ce nu am avut "laborator" si totusi.... e criza, ie grele:D, dar in schimb nu demult mi-am facut un blog cu fotografiile mele. Sunt incepatoare, dar sunt mandra de pozele pe care le-am facut pana acuma. Vreau sa incep cu inceputul, nu mi-ar place sa fac poze de exemplu nuduri, dar sa nu fi facut un macro sau habar sa n-am cum se face. Mi se pare o prostie ca sa sari peste aceste etape, totusi te ajuta sa iti formezi ochiul, sa incadrezi.... unii sar direct peste aceste etape si se mai cred si zmei si se dau mari fotografi. Dar nah... asta e blogul meu >>click<<

De foarte multe ori ma trezesc ca imi lipseste motivatia. Nu sunt emo sau cu ganduri sinucigase, sa nu ma intelegi gresit, dar de multe ori simt ca traiesc degeaba. Am nevoie de un motiv ca sa ma trezesc din pat si sa ma bucur de zii, ca sa imi pun zilnic pe fata zambetul colgate si sa fiu amabila cu toti incapabilii care nu stiu altceva decat sa joace polka pe nervii mei.

Niciodata nu am considerat ca cer mult, fie ca e vorba de o relatie, prietenie sau familie, de cele mai multe ori mi s-a reprosat ca intr-adevar cer prea multe. M-am obisnuit cu ideea ca oamenii din jur nu stiu altceva sa faca decat sa profite sau sa isi intoarca spatele si sa plece cand ti-e lumea mai draga. Si in fiecare dimineata, iarasi ma trezesc cautandu-mi motive ca sa ma ridic din pat.

Stiu ca o sa sune foarte urat, dar sincer eu nu am nici o pretentie de la nimeni. Intr-un fel traiesc cu ideea ca oamenii din jurul meu, nu pot, nu vor sau nu sunt in stare sa faca ceva [indiferent de ce o fii] decat sa ma trezesc cu suprize si dezamagiri. Toti se bat cu pumnul in piept si promit si undeva pe la mijlocul drumului se schimba toata treaba.... si apoi urmeaza pretexte si scuze si/sau minciuni... Eu am incetat sa ma mai mir.

Niciodata nu am fost o persoana care sa umble in gasca. Prieteniile mereu se vor rupe, fie ca e astazi, fie ca peste 10 ani, indiferent de motiv. Eu tind sa cred ca oamenii se plictisesc foarte repede si de aceea de multe ori o prietenie se rup. Keep your friends close, but not too close, altfel te trezesti cu surprize. Nu am prea avut noroc la prieteni, dar nici nu am fugit de ei, indiferent cate suturi in fund am primit si voi primi in contunuare...

Acum ceva timp, cineva m-a intrebat care sunt planurile mele de viitor. Eu nu am fost in stare sa ii raspund odata pentru ca nu am de gand sa spun lucruri nesigure si pentru ca am incetat sa mai imi fac planuri. M-am saturat sa tot fac planuri ca cineva sa mi le calce in picioare. M-am cam saturat ca sa ma plimb pe strada tarand moralul dupa mine. Asta nu inseamna ca nu imi doresc nimic, defapt mi-as dori ca sa incep o viata noua, intotdeauna mi-am dorit ca sa incep de la inceput, sa plec din oras, sa cunosc oameni noi, vreau sa schimb aerul si probabil ca imi voi schimba si parerile negative despre anumite lucruri. Vreau sa dispar, sa uit si sa fiu uitata....

Am avut multe planuri care s-au transformat in dezamagiri, fie ca am incercat si nu s-a putut, fie ca multi oameni au facut tot posibilul sa imi bage in cap ideea ca ar trebui sa fac ceva mai util. Exemplu: mi-as dori sa fiu bucatar sef. Comentariile urmatoare: direct in fata: "inteleg ca doresti cat mai repede sa ajungi la cratita, dar gandeste-te la ceva mai de viitor, care iti aduce un venit cum se cade" si pe la spate: "auzi ca bucatar sef, habar n-are ca ii trebuie minim 10 ani de experienta". Defapt eu nu sunt chiar atata de proasta pe cat ma cred unii. Imi place sa gatesc, as vrea sa invat cat mai mult, este o arta si sunt tanara, deci am timp ca sa castig experienta. Vorba aceea: "Gaseste jobul visurilor tale si nu va mai trebui sa lucrezi o zii din viata ta."

Nu vreau sa fac o cariera. Nu imi trebuie sa ma lafai in bani ca sa ma simt bine. Chiar din contra, lucrurile marunte ma fac mai fericita. Nu imi doresc o cariera care sa imi rapeasca tot timpul.

Pe viitor mi-as dori sa fac o familie, sa am copii si sa fiu o mama buna, vreau sa am o familie fericita, sa fie liniste si pace, multa dragoste si vreau sa dau din mine ceea ce eu mi-am dorit din totdeauna, exact cum au facut parintii mei si parintii parintilor mei si asa mai departe.... Dar cine stie? E drum lung pana acolo si multe se pot intampla...

Cu toate astea sa stii ca ma bucur de fiecare moment din viata mea. Ma bucur ca nu e mai rau si vad si partea plina a paharului. Si mereu am sa ma bucur de ceea ce am si am sa o apreciez pentru ca mai bine ma bucur de fiecare moment alaturi de persoana iubita, decat sa imi dau seama de ceea ce am avut abia dupa ce nu o mai am.

7 mai 2010

Barbie esti o curva!

Stiati ca Barbie distruge copilaria? Marea majoritate a fetelor cand vor creste mari vor sa se faca balerine, printese, asistente. Din cauza unei papusi Barbie care este intotdeauna frumos imbracata, blonda si il are pe Kent mereu langa ea, nu? Eh cand fetitele cresc mari, ori se imblonzesc si devin pitzipoance - siliconate si pline de botox, ori le vine mintea la cap si isi dau seama ca Barbie defapt e o curva si ca in loc sa visam la prea frumosul Kent mai bine apreciem ceea ce avem deja.

Si eu am avut multe papusi Barbie si al dracu ca erau toate blonde. Si vreau sa zic doar arat:

Barbie esti o curva ca numa formele sunt de tine, mereu blonda, zambesti dintr-o cutie roz atragatoare, uitandu-te dupa fiecare fetita, hipnotizand-o sa tanjeasca dupa tine. Esti un exemplu negativ pentru ca in ziua de azi toate vor sa fie ca tine. Din pacate pentru tine fetitele devin fete si deja incep sa te tunda, pentru ca si asa esti expirata, deja fetele prefera sa iasa in oras, mereu cu Kent-ul in buzunar si cu gandul la baieti. Iar timpul trece repede si fetele devin femei si ajung ceva in viata, ceva total diferit de ce ai facut tu, draga Barbie. Nu ai facut decat sa ne faci sa visam, nimic altceva. Meriti sa fii tunsa si mazgalita cu pixul. Meriti sa te dau sa te spargi in coltii cainelui meu pentru ca tu te plimbi in haine frumoase si intr-o masina roz cu albastru si ai o casa pe care scrie mare numele tau si nu ai muncit nimic pentru toate astea.

Printese vom fii odata in viata, imbracate intr-o rochie lunga si un barbat care cu siguranta nu il va chema Kent si ne va face cu adevarat fericite. Si pentru acea casa si masina frumoasa in care tu te lafai, care care mami si tati a dat banii, noi o sa muncim o viata intreaga, dar macar o sa fim mandrii de munca noastra.

Frumoasa este orice femeie, indiferent de varsta. In lumea asta, exista intotdeauna cineva care sa ne iubeasca exact asa cum suntem si cu bune si cu rele.

S-o simti! \m/



Din pana de idei, m-am gandit ca sa va mai amuz inca odata si sa va scriu despre Barbie - un idol a multor fete care la un moment dat ajunge doar o bucata de plastic. Nimic nu tine o vesnicie. Viata bate filmul!!!