30 martie 2010

Something about Food!

Din cand in cand mai belesc si eu ochii pe youtube sau pe 220. In ultima vreme am gasit numa lucruri interesante. Vreau sa va arat ceva destul de trist:


Cu totii suntem constienti ca bagam in noi e-uri si chimicale la greu, dar ca un copil sa nu stie cum arata o rosie... e chiar trist. Legumele si fructele nu mai sunt ce erau inainte. Oare ce gust avea rosia acum 10 ani? Nici nu se compara cu cele din ziua de azi care pe langa ca sunt tari, mai au si un gust de carton.

Oamenii sunt prea comozi, prefera sa cumpere o punga de legume congelate decat sa isi miste fundu pana in piata sa aleaga cateva legume sa le curete si sa le prepare. Intr-adevar time means money, dar cu banii aia ce faci? Iti cumperi suplimente nutritive pentru ca mancarea pe care o mananci nu contine minimul necesar de vitamine? Altora nici nu le pasa si se trezesc brusc ca sunt bolnavi sau au cancer.

Multi se tresesc ca au cancer datorita faptului ca le lipseste vitamina PP din corp. Pentru ce? Ca oamenii sunt prea grabiti ca sa manance sanatos?

Sigur stiti ca laptele contine calciu si ajuta la oase, dar stiati ca fara ajutorul vitaminei K calciul nu poate ajunge in oase? Aceasta vitamina se gaseste in oua, care si alea sunt vai de mama lor. Gaini care stau in cusca si au loc doar sa se invarta, hranite cu tot felu de ingrasaminte, le forteaza sa faca oua si sa se ingrase. Nimic nu e natural. Cand a fost ultima oara cand ati mancat o supa de gaina sanatoasa? Si nu ma refer la niste teietei fierti in apa cu vegeta....

Nu fumatul te omoara, nu bautura si nici poluatia de afara, ci alimentatia proasta pe care o avem, pe langa asta stresul si mediul nesanatos in care traim. Daca s-ar trezi cineva sa faca ceva impotriva asta, inafara MLM-urilor care vand suplimente nutritive la preturi astronomice sau caramizi bioenergetice [care sunt pe baza de placebo]. Toata lumea nu face nimic pentru ca se bazeaza pe ONG-uri ca vor face ei, nu? Ei se ocupa cu sanatatea mediului inconjurator cat pot... dar pentru sanatatea fiecaruia? Ca se pare ca nimanui nu ii pasa de sanatatea proprie. Hai sa injectam legumele si sa gazam fructele, hai sa cumparam mancare la doza pentru ca e mai ieftin.

Chiar ar fi o idee ca sa existe un loc in care toate legumele sa creasca natural, fara ingrasaminte, fara chimicale care sa forteze planta sa se dezvolte. Pamantul sa fie tratat cu gunoi [aka cow pie pentru cei care nu stiu] nu cu tot felu de chimicale.... sa fie totul cum faceau bunicii pe vremuri in gospodariile lor. Dar cred ca doar hipiotii care se ascund undeva in natura fac chestia asta. In rest cumparam suplimente nutritive si asteptam ca sa se inventeze mancarea de astronauti.

Primele trei mari placeri ale vetii, pe langa sex si dormit este mancatul. Eu nu imi pot imagina o viata in care mananci numa boabe, doar esti ceea ce mananci, nu?

23 martie 2010

La Multi Ani Alex!

Perfect?

Crezi in Mr Perfect? Oare exista? Multi zic ca nu l-au intalnit niciodata deci nu exista, eu in schimb sunt de alta parere... Pentru mine Mr Perfect este un om simplu, care nu se urca pe un cal alb si porneste la lupta cu zmeii si nici nu e o stea de pe cer care sa straluceasca atat de tare incat sa capteze si alte priviri....

Defapt nu el trebuie sa fie intr-un anumit fel ca sa fie perfect, ci noi, eu sau tu draga cititor al acestui blog stupid sa putem accepta persoana de langa noi exact asa cum este... Tu daca esti in stare sa accepti fiecare calitare si sa iubesti fiecare defect, daca esti in stare sa iubesti fiecare imperfectiune a celui de langa tine si daca sentimentul este reciproc, inseamna ca l-ai gasit! Totul ar trebui sa vina de la sine, neconditionat!

Sunt de parere ca fiecare om este perfect prin imperfectiunea lui, iar oamenii nu cauta perfectul, ci o persoana cu care poate sa isi traiasca restul zilelor impreuna. Persoana perfecta apare odata in viata, iar cand apare te risti? Ai fii in stare sa calatoresti sute de kilometrii pentru cateva clipe? Ai renunta la tot pentru singura persoana care te face cu adevarat fericit fara macar sa se straduiasca?

„To love and be loved is like feeling the sun from both sides” – nu suna frumos? Ce e mai frumos decat atunci cand iubesti si esti iubit? Sa vii acasa dupa o zii plina de necaz, iar cineva sa te astepte intotdeauna cu bratele deschise, iar intre acele doua brate sa simti cum toate tristetile de pe lume dispar, iar pentru o clipa totul este bine... si e liniste si pace.

Exista doar o singura persoana in lumea asta care sa iti coloreze viata, este doar una care te poate iubi neconditionat si doar una care considera ca meriti sa fii cu adevarat fericit. Tot ce ai de facut e sa iti dai seama la timp, iar apoi sa te intrebi daca este o iluzie sau nu...

Si te risti?


Pisici

Urasc cand pisicile dorm prea adanc. Astazi era sa fac cu inima cand m-am trezit din somn si mi-am vazut pisica stand nemiscata si cu ochii deschisi. La inceput am crezut ca doar sta, dar cand am luat-o in brate si am pus-o pe piept de nu era nici o miscare am inceput sa ma panichez ca am omorat pisica. Am luat-o de blana si am scuturat-o de vreo doua ori pana s-a trezit.... Pfai ce sperietura am mai tras.

Asta e a doua oara cand mi se intampla. Prima data dormeam in pat cu un pisic [era un puiutz mic] si tot ma trezeam cu el cu capu in jos, eu il trageam inapoi, ma trezeam mai tarziu, el iara cu capu in jos... pana l-am vazut pe jos de tot rastignit. Il trag de o laba, matzu nimic. Il mai trag odata, el nimic. Il iau in brate si il scutur bine de cateva ori... matzu nimic. Chiar ma speriasem ca cine stie... am omorat pisicu. I-am ascultat inima si batea. Apoi m-am trezit si l-am trantit in chiuveta si am dat drumu la apa. Odata ca sa se trezeasca si drept razbunare ca ma speriase asa rau.

Ca sa va sochez si pe voi, am acasa noua pisici. Le urasc pe toate, mai putin pe Chihiro. She is not a cat. She is family. Si asta e ea:


["The World Turned Upside Down" poza facuta de Irina Csapo]


Nu cred ca o sa ma pun sa pun cate o poza cu toti blanosii cu care trebuie sa impart casa si mancarea, cu toate ca sunt foarte frumosi. Cel mai mare motan este foarte frumos, dar pe cat ii de frumos, pe atat ii de gay, mai ales dimineata cand incepe sa iti faca cate o serenada atunci cand ti-e lumea mai draga... nu ca i-ar trebui ceva, dar doar asa de dragul de a ma enerva pe mine.

Din noua pisici, doar trei sunt fete, deci va dati seama ce orgie iasa acolo? Mai putin pentru Chihiro, avand in vedere ca are camera ei separata de ceilalti. Sa numai zic de concertele in miez de noapte. E fain sa ai pisici... mai putin daca sunt prea multe sau daca ti-e frica de toxoplasmoza [I googled it for you so you don't have to].

4 martie 2010

Dincolo de Bani

Imi cer scuze ca in ultima perioada nu am scris mai nimic. Nu am fost o puturoasa si n-am facut nimic, chiar si The Dude era frustrat ca nu am timp/chef/dispozitie de el... defapt era chiar foarte frustrat :))

Ultima perioada m-am plimbat dintr-un capat in altu al tarii. Si incetul cu incetul se simt unele schimbari majore in viata mea. Totul e ok, nu e nici bine, dar nici rau...

Am sa fac si eu un anunt foarte foarte tare. Probabil ca multi ati auzit de Freecycle. Pentru cei care nu stiu, este un grup in care poti sa faci donatii si sa primesti diverse lucruri pe gratis. Pentru cei ce locuiesc in Timisoara, sau pe langa, vreau sa va anunt ca s-a infintat un nou site Dincolo de Bani. Ideea mi se pare geniala si nu cred ca ar strica sa dam o mana de ajutor. In ziua de azi cam totul de invarte in jurul banilor si niciodata nu esti multumit, e ca in jungla, defapt e mai rau, pentru ca in viata noastra ne mancam intre noi fara nici un motiv... Sa nu uitam rolul banilor. Banii sunt facuti ca sa ii cheltui, lucrezi, nu ca sa faci bani, ci ca sa iti fie bine. Cunosc oameni care sunt workaholici si pentru ce? Ca sa ai o hartie in plus la saltea? BULLSHIT! Cele mai frumoase lucruri in viata sunt pe gratis!

Mie una nu imi plac banii. Oamenii sunt orbiti de bani, si-ar vinde fericirea pentru bani. Banul este doar iluzia fericirii...