14 octombrie 2009

Aberatii si abureli

In vara am avut o conversatie [pe mess] destul de interesanta cu un american. Desigur cand ai prea mult timp liber poti lungi un subiect la nesfarsit si totul a inceput de la intrebarea „Do you believe in the Big Bang?” in orice caz nu o sa va copy-paste-ui conversatii de pe mess, ci o sa va arat un mail ce l-am primit de la el. Este destul de interesant si m-am gandit sa il impart cu voi. L-am tradus ca sa fie pe intelesul tuturor. 

"Fiecare lucru din viaţă este compus dintr-o structură moleculară. Apa, de exemplu, este compusa din două molecule de hidrogen si una de oxigen. Aceste două molecule de hidrogen şi una de oxigen sunt nimite atomi. 

Tot ce este pe calea aerului (care include si gaze) este formata din atomi. Atomii pot fi orice, de la Metal - imi permit să spun de cupru - cu vitaminele - imi permit să spun de potasiu. Fiecare dintre acesti atomi (cupru, potasiu) este alcătuit din diferite structuri. Care includ protoni, neutroni şi electroni. Există protoni care sunt încărcate pozitiv, neutroni sunt neutri, iar electronii sunt încărcate negativ. Pentru fiecare Atom acolo constă dintr-un nucleu - care contine o protoni si neutroni - dar nu toate conţin neutroni. Pe partea exterioară a nucleului acolo constă de electroni - sau doar o funcţie de Atom. acestor anafor electroni într-o mişcare cerc în jurul nucleului. Întotdeauna încărcate negativ. 

Ok imi permit o pauză - H2O, care este molecula de apa are doi hidrogeni şi un de oxigen --- există trei nuclee şi electroni fiecare avand rotire în jurul nucleelor. Acum, unele dintre căile electronilor schimba si se intersectează în fiecare nucleu. Ceea ce înseamnă electronii de oxigen lui nu numai roteşte în jurul nucleului sau, de asemenea, se roteste in jurul celor două molecule de hidrogen si centralizeaza calea pentru a crea o moleculă care creează apa. 

Atunci când privesto printr-un microscop la moleculă de apă, vezi o bază de hidrogen - A really dark EMPTY Void - apoi un alt Atom. Ok imi permit sa ma opresc aici pentru o secunda. Sistemul nostru solar, care constă din 8 planete, plus Pluto (Mercur, Venus, Pamant, Marte, Jupitar, Saturn, Uranus, Neptun, Pluto si ultima) la fiecare dintre planeta acolo destul de mult absolut nimic - un gol intunecat - dacă se va ... Hmmm ... ciudat în molecula de apă acelasi nimic este gasit intre molecula de oxigen si hidrogen. 

Unele dintre planete noastre în universul cunoscut au satelitii care orbiteaza in jurul lor. De exemplu, pământul are unul. Luna orbitează în jurul nostru în mod constant doar de alimentare de pe forta gravitationala a pamantului.. Dar, pe alte planete, cum ar fi Jupiter are o mulţime de sateliţi aflaţi pe orbită deasupra ei. Să ne uităm în urmă o mai mult timp la moleculă de apă. Există Atomi a avut o rotire circulară în jurul mingei mare la mijloc - Electron (luna) cercuri în jurul nucleaous (pământ). Bine, ce despre electronii care intersectează atomi de alte molecule care creează --- bine fiecare decadesa unele impar o cometă de la o locaţie necunoscută vine în vederea pământuri --- lăsîndu-ne de asemenea a fi capabil la faţa locului este prea .--- nouă planete -- -unele cu satelitii --- au o cometă se intersectează în fiecare planeta. Cometa (de electroni) planete se intersectează (nuclee). Acum, face acest lucru de sunet foarte formiliar. UNIVERSUL întreg nu este altceva decât atomi (planetele noastre sunt atomi care alcătuiesc ceva mai mare). Crearea unui obiect (chestiune) sau de aer (gaz). 

Fiecare atom are un proton. Fiecare proton are chestiune care face sus că de protoni-numita un cuarc. Materia constă din molecule- consta molecule de atomi de atomi de-compune din protoni-protoni compune din quarci-cuarci constau în materie-Rinse si se repeta. Sistemele noastre întregi solare (universul cunoscut), nu este altceva decât atomi care alcătuiesc o structură moleculară. Când te uiţi la dvs. boot Se compune din cauciuc pe care consta in cauciuc de materie-că materia constă dintr-un univers necunoscut în cazul în care creaturi de necrezut a comunica şi de a trăi în viaţa lor de zi cu zi ... la fel ca mine si tine. Dar ceea ce suntem .....”


Acesta a fost mailul si google translator sux. Probabil ca undeva inca mai sunt locuri unde ar trebui mai bine adaptat.

Chestiile astea te pun umpic pe ganduri, dar sunt atatea si atatea teorii, la subiectul asta poti frate sa tot dezbati. De exemplu, se zice ca totul a fost creeat de nimic, dar oare acel nimic, cine l-a creat? Sa vorbim strict stiintific, sa nu o dam pe religii ca si pe Doamne Doamne trebuie sa-l fi facut careva. In orice caz Doamne Doamne este lipsit de imaginatie. Putea sa faca si el viata putin mai colorata, nu numa sa iti arunce din cand in cand cate un os.... Macar de ne lasa si noi sa ne bucuram de chestiile marunte ale vietii, cum ar fi iarba veeerde, sarea, zaharul si grasimile, ca tot se face reclama ca nu face bine, ca o sa crăpăm cu totii.... de parca nu tot aia e... intr-un final toti murim; fiecare om este dator cu o moarte. Deci pe langa ca nu avem voie sa ne bucuram de lucrurile marunte, opt ore ne dedicam viata unui nenorocit care face bani de pe spinarea noastra si lunar primim si noi o felie care trei sfert se duce pe chirie si cheltuieli si sa nu uitam ca mai trebuie si sa mai si dormim inca opt ore pe zi pentru ca fiecare zii se repeta si ne invartim in cercuri. Ne pierdem 16 ore din viata in fiecare zii si ajungem acasa si ce? Ne pregatim pentru ziua de maine care va fi la fel ca cea de azi.... sec.

Cateodata ma sperie monotonia asta; pana si somnul in fiecare zi, de exemplu sunt nedormita de trei zile pentru simplu fapt ca nu am chef sa ma duc sa dorm [ca daca as spune ca sa ma culc se interpreteaza gresit], nu ii gasesc rostul! Pot sa dorm oricand si oriunde [si chiar foarte bine] si nu simt nevoia de a-mi odihni creierul [care oricum e pe stand by de ceva vreme]. Am nevoie de ceva nou, din cand in cand un impuls care sa iti aduca aminte ca pe langa faptul ca ti-ai vandut sufletul statului, mai e ceva fain pe lumea asta...

In concluzie, God nu are imaginatie boata, statu ne fute pe toti si ne ia si ultimu strop de 'fericire', dar ce conteaza, viata tot poate sa fie frumoasa din cand in cand.... Noi sa fim sanatosi :P

Cred ca mi-am ales foarte bine titlul postului, ca numa am aberat si am sarit de la un subiect la altul, de la stiintific la chimic, astronomic, religios, social, politic si chill. Deci azi chiar ca v-am aburit...


3 comentarii:

  1. Deep, de acolo poti s-o dai mai departe, cum ca tot ce ni se pare a fi atat de simplu este, in realitate, MULT mai complicat decat iti poti vreodata imagina. Toate chestiile alea mici au un scop, fac ceea ce fac pentru ca trebuie sa o faca. Imaginati-va daca chestiile alea mici ar avea o constiinta proprie, iar noi, ca maimute fara prea multa blana suntem asemnea statului ce, de atata timp ne-a asuprit spiritele, si le cenzuram tiranic dorintele, aspiratiile... pana si existanta. Gandim ca unul...sau ca mai multe chestii mici unite ?

    Legat de chestia cu somnul, si eu traiesc la fel, dar folosind ce am descoperit mai sus, este logic ca, la un moment dat toate chestiile alea mici de ne formeaza totul de la piele la organe sa se strice...si atunci apar... probleme pana si la nivelul constiintei astea...evidente. Dar, pana la urma, ai zis, bine, tot acolo ajungem, si, tinand cont ca ieri a fost si maine nu exista... de ce sa nu ne simtim bine ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Life is short, so let's enjoy it! Sincer prefer sa mor cu 10 ani mai devreme decat sa traiesc inca 10 ani si sa ma plang intr-una ca nu am facut-o si pe aia si pe aia....

    RăspundețiȘtergere
  3. De "aburit", cel putin pe mine, nu ai reusit pentru ca, mai devreme am citit-o si ascultat-o pe aia cu trance-ul, deci sunt deja...vad roz si... Asa, revenim. De fapt,te intrebi ce rost au toate cele. Raspunsul cred ca l-ai dat chiar tu intr-o postare din iulie . De fapt in amandoua.

    RăspundețiȘtergere